Πληροφορίες για την κατάσταση των δρόμων, το ύψος του χιονιού, την κατάσταση λειτουργίας των αναβατήρων και πιστών καθώς και τις καιρικές συνθήκες στο χιονοδρομικό
Κατάσταση δρόμων
Καρδαράς » Χιονοδρομικό Κέντρο
ΑΝΟΙΚΤΟΣ - Χωρίς αλυσίδες
Βυτίνα » Χιονοδρομικό Κέντρο
ΑΝΟΙΚΤΟΣ - Χωρίς αλυσίδες

ΠΙΣΤΕΣ
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου έχει επτά πίστες που εξυπηρετούνται από τρεις αναβατήρες, όλοι συρόμενοι. Αναλυτικά οι πίστες:


1
Η πιο δύσκολη πίστα του κέντρου (Βορεινή) βρίσκεται στα δεξιά του κεντρικού συρόμενου αναβατήρα και έχει μήκος 600μ. Στο μεγαλύτερο μέρος της είναι μαύρη και προς το τέλος κόκκινη.
2
Η Τουριστική είναι κόκκινη πίστα, στα δεξιά του κεντρικού συρόμενου, αλλά σε πιο ανοιχτή πορεία μέσα στο δάσος, με μήκος 700μ.
3
Η Περιφερειακή ξεκινά από την κορυφή του Αετού και ακολουθεί μια μεγάλη διαδρομή προς τα δεξιά, περνά από το snowhawk σαλέ και φτάνει στην βάση του Αετού. Έχει μήκος 2.500μ. και είναι μπλε πίστα.
4
Ο Πολύβιος είναι κόκκινη-μπλε πίστα, που ξεκινά μόλις αφήσουμε τον συρόμενο αναβατήρα Αετό και σε αριστερή κατεύθυνση. Έχει μήκος 800μ. και καταλήγει μπροστά από το Σαλέ.
5
Η Ανατολική είναι κόκκινη-μπλε πίστα, που ξεκινά και αυτή μόλις αφήσουμε τον συρόμενο αναβατήρα Αετό και σε αριστερή κατεύθυνση. Έχει μήκος 800μ. και καταλήγει με τραβέρσα στην αφετηρία του συρόμενου αναβατήρα Αετού.
6
Ο Αρκτούρος είναι μπλέ πίστα μήκους 350μ., στα αριστερά του αντίστοιχα ονομαζόμενου συρόμενου αναβατήρα. Ιδανική για το επόμενο επίπεδο των αρχάριων.
7
Η πίστα αρχαρίων μήκους 130μ. Είναι η πίστα στην οποία λειτουργεί ο πλαστικός τάπητας για σκι.



ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ
Στο χιονοδρομικό λειτουργούς τρείς αναβατήρες που εξυπηρετούν τις πίστες που αναφέρθηκαν. Δυο συρόμενοι (πιατάκια) και ένα baby-lift.

Κριός

Μονοθέσιος συρόμενος (baby-lift) μήκους 100 μέτρων, που εξυπηρετεί την πίστα των αρχαρίων αλλά λειτουργεί και ως συνδετικός για τον αναβατήρα ΑΡΚΤΟΥΡΟ.

Αρκτούρος
Μονοθέσιος συρόμενος αναβατήρας μήκους 350 μέτρων που δίνει πρόσβαση στο κάτω κομμάτι του χιονοδρομικού. Επίσης λειτουργεί ως συνδετικός με τον αναβατήρα ΑΕΤΟ.

Αετός

Μονοθέσιος συρόμενος αναβατήρας μήκους 570 μέτρων που οδηγεί στην κορυφή του χιονοδρομικού. Με αυτό τον συρόμενο έχετε πρόσβαση σε όλες τις πίστες του χιονοδρομικού.

 

SKI
BUS
ΑΘΗΝΑ
-20%
ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΚΙ & ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ, ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΩΝ SKI BUS.